Üyelik Girişi
TÜRK EDEBİYATI DERS NOTLARI

Anasayfa

Tanzimat Edebiyatı Yenileşme Dönemi Öncelikle Tanzimat Dönemine gelmeden önce bunu hazırlayan nedenlere bakalım. Avrupa’da Rönesans, Reform hareketleri ve Fransız ihtilalleri olmuş ve Avrupa’nın sosyal yapısını değiştirmiştir.
Derslerle ilgili slaytları buradan bulabilirsiniz.
04.10.2016
13.04.2016
Fiil kök veya gövdelerinden yapım ekleriyle türetilerek isim, sıfat ve zarf olarak kullanılan kelimelerdir.
Fiilerde çatı sorularında şunlara dikkat etmek gerek; 1) İlk olarak cümlenin yüklemi bulmak gerek 2) Yüklemin fiil olup olmadığı tespit edilmeli 3) Yüklemi fiil olan bu eylemin cümledeki özne ve nesne ile olan ilişkisi incelenmekte, 4) Ayrıca fiilin içinde bulunduğu bazı ekler de göz önünde bulundurulmalı 5) Cümlenin öğelerini bilmek gerek.
09.04.2016
15.12.2015
YGS VE LYS İÇİN HAZIRLANMIŞ ORİJİNAL SORULAR YENİ SORULAR EKLENECEKTİR.
1. Cümlenin sonuna konur. Abim bugün bize geldi. 2. Bazı kısaltmaların sonuna konur. Dr. (doktor), Sok. (sokak), s. (sayfa)
18.05.2015
14.04.2015
Bir kelimenin sonu sert ünsüzlerden biri ile (p-ç-t-k) bitiyorsa ünlü ile başlayan bir harf geldiğinde (p-ç-t-k) bu harfler yumuşak ünsüzü olan (b-c-d-g-ğ) ye dönüşür buna ünsüz yumuşaması denir.
De’nin Yazımı Türkçe'de iki tür de'nin yazımı vardır. 1- Hal eki olan "DE" kelimeye bitişik yazılır ve ses kurallarına uyar.Yani "da,de,ta,te"şekli vardır.Cümleye yer anlamı katmışşsa bu hal eki olan "de" dir.
10.04.2015
28.03.2015
Bu dönemde gazete Osmanlı devletinde ilk defa ortaya çıkmış ve büyük bir güç olarak kullanılmaya başlanmıştır.Bu dönemde resmi ve özel gazeteler ortaya çıkmıştır.Resmi gazeteler daha çok devletteki atamaları bildiriyor ve halka yeteri kadar haber vermediği düşünülerek özel gazeteler çıkarılmaya başlanmıştır.Gazetelerin daha çok satılabilmesi için halkın anlayacağı bir dil kullanılmaya çalışılmış bu da edebiyat dilini etkileyecektir.
02.03.2015
 2 

Sitemizden isteğiniz ve döküman gönderimi

 

SİZLER DE SİTEMİZE DÖKÜMAN GÖNDEREREK SİTEMİZE DESTEK OLABİLİRSİNİZ.FORUM HİZMETİNİZE GİRMİŞTİR.FORUMDA YENİ KONU AÇABİLİR FİKİRLERİNİ YAZABİLİRSİNİZ.